BioTech CarboX 2000 грама
Не сте регистриран?
Регистрация! Лесно е, отнема 1 минута и дава достъп до промоции и много други
Yamamoto® Nutrition Vitalyn POWDER е хранителна добавка на прах направена от 100% Vitargo®, сложен карбохидрат с висока молекулна тежест (амилопектин от ечемично нишесте).
Vitalyn POWDER съдържа Vitargo®, патентован карбохидрат е високомолекулно тегло.
Той има средно молекулно тегло от 500 000 – 700 000. Тя е единствената по рода си, тъй като е специално проектирана с молекулярен профил, който се различава значително от захарите (като глюкоза и фруктоза) и малтодекстрин, използвани в състава на много продукти.
Молекулното тегло на малтодекстрина е около 1,000-10,000, докато декстрозата е около 180!
Vitargo® е сложен въглехидрат (нишесте), патентован от Каролинския институт в Стокхолм и предназначен да бъде погълнат от тялото, за да осигури балансирано и дълготрайно покачване на нивата на кръвната глюкоза.
Vitargo® позволява на потребителя да компенсира загубата на мускулен гликоген по време на интензивно и продължително упражнение. Ето защо използването му е особено важно в ситуации, в които спортистът трябва да се възстанови от продължително усилие навреме за следващия ден, например в етапните състезания.
Синтезът на мускулния гликоген от погълнатите въглехидрати зависи от това, че глюкозата се транспортира през чревната лигавица и през мембраните на мускулните клетки и ензимите, отговорни за фосфорилирането и гликогенния синтез.
Нивата на кръвната глюкоза се влияят от потока от глюкоза, идващи от стомаха, през червата и директно в кръвта.
Доказано е, че осмоларността на погълнат разтвор може да повлияе на скоростта, с която се изпразва стомаха. Поради това високо ниво на осмотичност може да се забави изпразването на стомаха, което може да забави отделянето на глюкоза от червата.
С Vitalyn POWDER получавате предимствата на напитка, богата на въглехидрати, но с много ниска осмоларност!
Vitalyn POWDER се препоръчва за физически активни възрастни, които са участвали в интензивни и продължителни физически упражнения. Въглехидратите допринасят за възстановяване на нормалната мускулна функция (свиване) след интензивно и / или продължително физическо натоварване, което причинява мускулна умора и изчерпване на гликоген в скелетната мускулатура (благоприятният ефект може да бъде постигнат чрез консумацията на въглехидрати от всички източници с Общо тегло 4 g на килограм телесно тегло, при прием в дози, започващи през първите 4 часа на интензивно и / или продължително физическо натоварване, причиняващо мускулна умора и изчерпване на гликоген в скелетната мускулатура и завършващ не по-късно от 6 часа след това