Крилово масло

  МАСЛОТО ОТ КРИЛ – Крил е вид малък скаридоподобен организъм, който обитава водите на Антарктическия океан, поради този факт маслото е освободено от токсичност. Храни се с фитопланктон, който съдържа хлорофил. Изключително богат източник на Омега 3 мастни киселини.

       Предимството на маслото е в това, че при него омега 3 мастните киселини са във фосфолипидна форма. Фосфолипидите в криловото масло са готови да се включат в мембраните. Това ги прави в много по-висока степен бионалични, което е от решаващо значение за ефективното усвояване на омега-3 мастните киселини, които човек приема. Фосфолипидите съдържащи се в масло от Крил имат молекулярна структура, в която ЕРА и DHA са мастни киселини, те са едни от най-важните градивни елементи за здравето и изпълняват важна роля в тялото ни. Те се наричат още есенциални мастни киселини, тъй като човешкото тяло не може да ги произвежда. Поради тази причина трябва да бъдат набавяни от външни източници. Крил е най-добрият източник на тези две киселини, благодарение на своята нетоксичност и съдържанието на редица важни нутриенти.

NEW
NEW