ЗА ЖЕНИ

Cъщecтвyвaт cyплeмeнти, ĸoитo нe ca ocoбeнo пoдxoдящи зa жeни, нo cъвpeмeннитe пpoизвoдитeли нa xpaнитeлни дoбaвĸи cъщo ca cъздaли дocтaтъчнo пoлeзни и eфeĸтивни пpoдyĸти и зa пpeдcтaвитeлĸитe нa нeжния пoл, yвepeтe ce caми!

 Употребата на хранителни добавки сред жените се е увеличила повече от 4 пъти. Също така дамите вече не наблягат само на продукти за изгаряне на мазнините, а и на протеинови продукти с цел заместване на хранене през деня и набавяне на чисти калории.

Много от жените сигурно са изправени пред дилемата дали наистина популярните сред мъжете суплементи ще имат положителен ефект и върху тях? Вероятно се питате кое е по-добро: балансиран хранителен план и прием на хранителни добавки или депресиращо тежка диета, съставена от затлъстяла диетоложка?

Ще ви представим няколко от най-популярните добавки използвани сред нежния пол, както и начина им на прием.

Голяма част от дамите, които целят редуциране на теглото се сблъскват с огромния въпрос “Можем ли да свалим само от дупето и бедрата, без да намаляват гърдите ни?”.  Ясно е, че като сваляме килограми благодарение на някоя „чудотворна“ диета, мазнините натрупани по проблемните зони изчезват последни. Още от зората на бодибилдинга са известни няколко суплемента, които се отличават със свойството си да редуцират мазнините точно в най-проблемните участъци.


  Йохимбе  
Йохимбето има свойството да увеличава кръвния поток в коремно-бедрената област, което несъмнено ще доведе до повече изгорени мазнини там. В най-новите изследвания се доказа, че има и някои антиоксидантни свойства, а също така помага и за правилното функциониране на сърцето. Начин на употреба: Вземайте по 1-3 капсули на ден, желателно е едната доза да е преди тренировка.

 Синефрин
Синефринът е с подобна структура на невромедиатора епинефрин. Доказано ускорява метаболизма и потиска апетита, като в същото време съдейства на мастните клетки да увеличават количеството мазнини, които отделят, за да бъдат изгорени.

 Комплексни фат бърнъри
Прецизно дозирани суплементи, съставени от няколко доказани и взаимно работещи съставки, които атакуват мазнините от различни ъгли. Дозировката е 1-3 дози разпределени през деня в зависимост от личния толеранс.

Най-сложната част от дългия път на изваяната фигура е как да запазим постигнатото във времето? Тук заслужено място имат протеиновите продукти, които помагат за запазване на мускулатурата, по-пълно възстановяване от тренировките и поддържане на по-бърз метаболизъм.


 Суроватъчен протеин
За представителите на нежния пол има няколко ключови фактора при избора на протеин: високо процентно съдържание на белтъчини, нулево количество мазнини и въглехидрати, перфектен вкус.

   Протеинови барове
Протеиновите вафли са направени с цел да заместят 1, максимум 2 хранения през деня, и то при условие, че нямате друга възможност за храна. Какво трябва да гледаме, когато си избираме протеинови барове? Съдържанието на белтъчини в една вафла да е около 30 грама; захарите да не са повече от 10-12 грама; в източниците на протеин на етикета суроватъчният протеин (Whey Protein) да бъде изписан на първо място. По възможност да има добавени омега мастни киселини (omega-3, omega 3-6-9). Да има също така  поне 4-5 грама фибри.

 Заместители на храната (MRP)
Производителите на хранителни добавки са се постарали да ни осигурят още една алтернатива за здравословно хранене, при липса на възможност за такова. Това са така наречените MRP-та, продукти съдържащи оптимално количество белтъчини, въглехидрати с нисък гликемичен индекс, мазнини със структура предпазваща тяхното натрупване, както и много витаминиминерали, антиоксиданти, фибри и др.
Но каквито и суплементи да приемаме не трябва да забравяме, че разковничето за красиво тяло и добро здраве се крие в правилното хранене, тренировка и режим.

от екипа на Health24.bg

NEW
-15%

BURN FAT® GEL 200 ml

36лв. 3060лв.

SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
-15%
SALE
NEW
NEW
NEW
NEW
NEW
NEW
NEW