МСМ / Метилсулфонилметан

MSM е съкращение за метил-сулфонил-метан (methyl-sulfonyl-methane) - органично сярно съединение, което се среща естествено в малки количества в лененото семе, лука, чесъна, ядките и много други храни. Веднъж извлечен, МSM представлява концентриран хранителен източник на сяра под формата на кристаловидно, прахообразно вещество с бял цвят и горчив вкус. Използва се като хранителна добавка за подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите, ставите и костите.

MSM произлиза от океаните, където микроскопичният планктон освобождава серни съединения в морската вода, които бързо се превръщат в DMS - летливо сярно съединение, което се връща в атмосферата. В това временно, газообразно състояние DMS реагира с озона и ултравиолетовите слънчеви лъчи и се образува DMSO и DMSO2, известен като MSM. След това MSM пада на земята с дъжда, където се улавя и се концентрира в растенията. Въпреки че MSM е в изобилие в природата, дори и най-богатите природни източници осигуряват MSM в количества само няколко части на милион. 

Търговският добив на MSM от дървета не е възможен. MSM се получава чрез окисляване на DMSO. Този процес съответства на естественото окисляване на DMSO до MSM, което се случва в морската атмосфера и произвежда MSM, койот е химически идентичен със срещания в природата.

NEW
-20%
SALE
-20%
SALE
-10%
SALE
-20%
SALE
-20%
SALE
NEW
NEW
NEW
NEW