Myprotein

 • Създаването - 2004г.

Марката Myprotein е създадена в Чешир, Великобритания през 2004г. от предприемача Оливър Куксън.  Фактите сочат, че ако създадетелят на Myprotein е бил толкова сериозен в тренировките, колкото в развитието на своята компания, то щеше да има солидна мускулна маса. 
Г-н Куксън създава 
Myprotein през 2004г с кредит от 500 паунда. 7 години след създаването, Myprotein е закупена от компанията The Hut Group за сумата от 60 млн. паунда. 
Днес компанията доставя хранителни добавки в целия свят, с над 500 000 регистрирани клиенти и повече от 1000 служители.

 

 • 2005г. Myprotein създава онлайн форум

През 2005г. е създаден онлайн форумът на Myprotein, където потребители свободно обменят информация  на тема спорт и хранителни добавки. Така всеки клиент може даде информация за протеина, аминокиселините, креатина, глутамина и др. добавки, които е ползвал.

 • Първата поръчка извън Великобритания

През 2006г. Myprotein изпълнява първата си международна поръчка. За сравнение днес марката има над 40 международни сайта с името Myprotein.

 • През 2007г. марката печели първото си признание

Myprotein е отличена за „Млада компания на годината” във Великобритания, на престижния конкурс „Growing Business Awards”.

 • През 2009г. награда от National Business Awards

Myprotein печели Регионалната награда за малък и среден бизнес на годината, за северозападна Англия, на Националните Бизнес Награди (National Business Awards).
През същата година фирмата се класира на 21-во място в списъка на Sunday Times Fast Track 100 – бизнес списание, което отличава 100-те британски компании с най-бързо развитие. А през 2014г. и 2015г. печелят първото място в класацията на списанието. 
По-същото време
Myprotein  получават сертификат за производство ISO9001. Също така има акредитации за добри производствени практики и анализ по опасностите за критични контролни точки - HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). 

 • 5 нови международни сайта през 2010г.

Myprotein стартира 5 нови интернет страници в Германия, Франция, Ирландия, Италия и Испания. До 2016г. те се разрастват до над 40, на повече от 20 езика и в повече от 20 различни валути и начини на плащане. 
Myprotein разширява своята дейност по целия свят като използва глобалната платформа на The Hut Group.  Същевременно запазва мнозинството от персонала си в Чешир, Великобритания.

 • През 2011г. по-добър дизайн

Myprotein подобрява дизайна на продуктите си. 
Марката въвежда нова серия продукти за професионални атлети – HFL Informed Sports включваща – протеини, аминокиселини, протеинови барове, енергийни гелове и др. Тази серия включва хранителни добавки, които са тествани от световната анти-допингова агенция WADA. Затова можете да сте сигурни, че продуктите от серията не съдържат нищо, което е забранено за професионалните спортисти. 

Myprotein HFL Informed Sports се консумира от професионални футболни отбори като Burnley, олимпийски атлети и бойци на световно ниво.

 • През 2012г. Myprotein със свой ТВ канал

Марката създава свой телевизионен канал на тема спорт и правилно хранене. Където да се разискват много теми и специфики от различните спортове. 
През същата година
Myprotein създава и своя интернет блог. В него потребителите могат да намерят обилна информация относно тренировки, правилно хранене, упражнения, изграждане на мускули и др.
Наред с тези новости
Myprotein въвежда нов дизайн на опаковките на всички хранителни добавки. Промените са минимални и основното е, че основния цвят за всички продукти става синия гарниран с бяло.

 • През 2013г. Myprotein прави сайт в Америка

Марката официално е с нова уеб страница в Щатите и се започва строеж на производствено съоръжение в Кентъки, САЩ.

 • През 2014г. Myprotein отпразнува 10 годишен юбилей – равносметка за постигнатото

След придобиването на Myprotein през 2011г. от The Hut Group,  марката продължава да расте с още по-феноменални темпове. През 2014г. Myprotein се превръща в №1 марка за спортни хранителни добавки в Европа. Нарастващата общност на бранда включва всеки - от начинаещи до елитни културисти, футболисти, волейболисти, хора занимаващи се с бойни спортове и др. 
10 години след създаването си,
Myprotein доставят хранителни добавки до повече от 50 държави по целия свят. През 2014г. Myprotein подписва с първия си спонсориран атлет – Симеон Панда (Simeon Panda).

 • През 2015г. нови върхове в развитието на Myprotein

Myprotein създава най-мощния си азотен бустер – MYPRE и веднага започва да трупа суперлативи от клиентите. 
Около 2000 продукта са пуснати в продажба от 2004 до 2015.
През 2015 от
Myprotein инвестират около 6.5млн. паунда (равняващи се на близо 17млн. лева) в създаването на най-модерната производствена фабрика за хранителни добавки в Европа. Създадени са над 21 международни сайта на марката, обслужващи ежедневно хиляди потребители. 
През 2015г. фирмата официално получава BRC (British Retail Consortium) сертификат за безопасност на храните. BRC е един от стандартите в основата на управлението на хранителната безопасност. Той отразява най-новото в законодателството на ЕС и най-добрите практики в областта на хранителната безопасност. Сертификатът е международен знак за отлични качества в сферата на осигуряване на безопасност при храните. 

 • Myprotein през 2017

The Hut Group наскоро започна работа по склад разположен на 1млн. квадратни метра. Стойността на проекта е 100млн. британски паунда. Съоръжението ще бъде разположено между Манчестър и Ливърпул.
Гамата на бранда включва над 2500 продукта – вариращи от протеини, аминокиселини и витамини до храни, напитки, протеинови барове и леки закуски.

от екипа на Health24.bg

-26%
SALE
-20%
SALE
-17%
SALE
PROMO
-16%
SALE
NEW
-14%

4:1:1 BCAA Flavored 1кг

135лв. 11550лв.

SALE
NEW
-21%

4:1:1 BCAA Unflavored 1кг

140лв. 11050лв.

SALE
PROMO
-16%
SALE
NEW