COPMED

Кои сме ние?

 

 

 

Copmed e създадена в началото на 90-те години на миналия век, от мениджърски екип с над 25-годишен опит в областта на природните продукти. Главният офис се намира в Chauray, близо до Ниор, Франция. Copmed се е специализирала в създаването, разработването и предлагането на пазара на иновативни продукти в областта на: фитотерапията, микроелементите, цветни елексири, етерични масла, гемотерапия, козметика и продукти за хигиена.


Предимства на продуктите на Copmed:

Произведено във Франция, Последни научни изследвания,  
100% природни 

100% растителна капсула,  Не са тествани върху животни,
  Без химически оцветители

Без радиация, Растителна опаковка, безпетролни деривати, 
Без наночастици   

Без титаниев диоксид, Без ГМО, Сертификат антидопинг, 
Сертификат 22 000

 

Опаковките на Copmed – 100% растителни, от захарна тръстика

                                                                   

Това, което виждате на снимката, е истина!

През последните години индустрията за хранителни добавки се е фокусирала върху природния произход на активните съставки, но се забравя въздействието на опаковките върху околната среда.

Днес почти всички хранителни добавки, независимо дали са с природен произход или органично сертифицирани, се продават в пластмасови опаковки. Последните са произведени от нефтени продукти, като това е невъзобновяем ресурс и чието извличане е много замърсяващо.

Не трябва да се забравя, че за да се разградят пластмасите е нужен период от около 400 години!

Производството на стъкло, дори когато се рециклира, е изключително енергоемко. Също така, поради теглото и размера си, транспортът му изисква голямо количество енергия.

Copmed първата френска компания, която пусна на пазара опаковка, изработена от растителна пластмаса! Последната е извлечена от захарна тръстика, 100% биоразградима и 100% рециклируема!

Защо точно захарна тръстика?

Тъй като този тип биопластмасови опаковки, направени от захарна тръстика, са 100% биоразградими и 100% рециклируеми. Така се избягва изчерпването на невъзобновяемите природни ресурси. Производството на биопластмаси води до 75% по-малко вредни емисии, в сравнение с нефтените производни.

Има и етични причини за този избор: въглеродният баланс на този природен материал (който не е изкопаемо) – е изгоден още от отрязването на захарна тръстика, тъй като тя вече е абсорбирал CO2 по време на растежа си, за разлика от петрола.

Освен това отглеждането на захарна тръстика за тези опаковки от ново поколение, не води до недостиг на храна, както е при биогоривата! Всъщност захарната тръстика не е заместител на хранителните култури, тъй като често расте в полета, неподходящи за други растения, използвани в хранително-вкусовата промишленост.

Скъпо ли е производството на тези опаковки?

Биопластмасовите опаковки позволяват да се намалят зависимостите от количествата произведен нефт или от колебанията в цената на суровия продукт.

Въпреки това, себестойността на биопластмасите е по-висока, от тази на обикновената пластмаса. Но в името на екологичната отговорност към всички нас, COPMED  решават да не прехвърлят това увеличение, към продажната цена на крайния продукт!

Кои са етапите на производство на нашите опаковки?

1. Захарната тръстика се отглежда точно до преди цъфтеж.

2. От стеблата на захарната тръстика се получава сок (а от него захар), а останалото съдържимо се използва за горене.

3. В дестилерията сокът от захарна тръстика ферментира до етанол.

4. Етанолът се трансформира до етилен, чрез дехидратация и се полимеризира до природен полиетилен. Последният се използва за направата на нашите опаковки.


100% РАСТИТЕЛНА КАПСУЛА ОТ ПРИРОДЕН ПРОИЗХОД

100% растителната капсула Plantcaps® е регистрирана търговска марка на Capsugel.

Ние редовно консумираме хранителни добавки под формата на капсули. Тяхната обвивка представлява около 25% от теглото на крайния продукт и затова качеството ѝ е много важно.

Осъзнавайки това, COPMED  работят в тясно партньорство със своя доставчик на капсули, за да ви предоставят първата 100% растителна капсула!

Тези капсули са специално разработени, за да отговорят на нуждите на пазара на хранителни добавки, на фона на нарастващите желания на потребителите, за по-здравословен начин на живот.

Растителните капсули са съставени от пулулан, получен от ферментацията на тапиока. Последната е природен полизахарид, чийто производствен процес не изисква никакви химически добавки!

Тези капсули са без ГМО, нишесте,  консерванти, разтворители и глутен!

От всички капсули на пазара, растителните капсули са по-ефективни за защита на растенията и хранителните вещества, които съдържа кислород. Този тип капсули се явяват иновативно решение за запазване на всички съставки, чувствителни към кислорода!
Растителните капсули с пулулан са сертифицирани като Веган!
Те са  също така Халал и Кашер.

NEW