Глюкозамин

Глюкозаминът се извлича от морски миди, но може да бъде и лабораторно произведен. Една от най-често срещаните форми на глюкозамин на пазара е глюкозамин хидрохлорид.


Глюкозаминът е комплекс от аминокиселини и захари, които влизат в директния синтез на глюкозаминогликани. Те имат структурно укрепващо действие в организма. Служат също така за производство на синовиална течност, която спомага работата на ставите – намалява триенето и предпазва ставата от „износване”.

Човешкият организъм нормално произвежда глюкозамин, който с напредване на възрастта намалява значително. Освен това глюкозаминът взима участие в процесите на активно хрущялно производство. Прилага се при остеоартрит, болки в коляното, болка в гърба и глаукома.


На пазара се срещат хранителни добавки, съдържащи глюкозамино сулфат, хидрохлорид и N-ацетил-глюкозамин. Трябва да се внимава при покупка на продуктите с тези три съставки, защото те имат различен ефект.


Повечето продукти с глюкозамин съдържат и допълнителни съставки. Най-често срещаната е хондроитин сулфат или хрущял от акула. Учените са установили, че наличните смесени продукти на глюкозамин нямат по-изразен ефект, отколкото тези в самостоятелна форма.

NEW
NEW
-20%
SALE
-20%
SALE
-20%
SALE
-20%
SALE
-22%
SALE
PROMO
NEW
-24%
SALE
NEW
NEW
NEW
NEW
-20%
SALE
NEW
NEW